Klipsch Reference Premiere Designer On-Wall luidsprekers

Klipsch Reference Premiere Designer On-Wall

Klipsch heeft een nieuwe serie luidsprekers geïntroduceerd, de Klipsch Reference Premiere Designer On-Wall luidpsrekers die zijn ontworpen om aan de muur te hangen als aanvulling op een aan de wand gemonteerde flat-panel tv. De On-Wall-serie  bestaat uit vier modellen: de passieve soundbar  RP-440D SB uitgerust met drie kanalen en de RP-140D, RP-240D en RP-640D-luidsprekers, die links, centraal, rechts, of surroundposities kunnen innemen. Klipsch RP-640D vrijstaand op voetAlle modellen gebruiken Linear Travel Suspension titanium tweeters met Klipsch Tractrix Horn-technologie, evenals koperen Cerametallic-woofers. De luidsprekers worden geleverd met bevestigingmateriaal voor horizontale of verticale wandmontage. Elke luidspreker wordt ook geleverd met een glazen voet, voor het geval dat u de voorkeur geeft aan een vrijstaande oplossing.

Luidsprekers die aan de muur hangen nemen minder plaats in en raken minder makkelijk beschadigd door peuters of huisdieren. De nieuwe On-Wall luidsprekers van het in de VS gevestigde Klipsch beloven een geluid vergelijkbaar met die van de Klipsch Reference Premiere boekenplank of vloerstaanzonders maar dan zonder al te veel plaats in te nemen..

 

Klipsch Reference Premiere Designer On-Wall: de modellen

De Klipsch RP-640D is de grootste luidspreker uit de reeks. Deze luidspreker heeft dezelfde tweeter als het soundbar-model. Twee 9cm middentoon/woofers worden bijgestaan door vier passieve drivers met dezelfde diameter. Het frequentiebereik loopt van 55 Hz tot 25 kHz (+/- 3 dB). De gevoeligheid bedraagt 94 dB. De door Klipsch opgegeven maximale belastbaarheid bedraagt 300 Watt piek en 75 Watt RMS. Dit lijkt overigens weinig maar gezien de hoge gevoeligheid van de luidsprekers spelen ze met een bescheiden versterkervermogen luider dan de competitie.

De Klipsch RP-240D is kleiner dan de RP-640D, maar heeft wel dezelfde tweeter en dezelfde middentoon/woofers. De passieve drivers zijn weggelaten en de RP-640D is dan ook veel kleiner dan de RP-640D. Het frequentiebereik loopt van 67 Hz tot 25 kHz (+/- 3 dB).

De Klipsch RP-140D is bedoeld als satellietluidspreker en heeft dezelfde tweeter als de andere luidsprekers maar dan met slechts één middentoon/woofer. Het frequentiebereik loopt van 69 Hz tot 25 kHz. De gevoeligheid ligt op 91 dB.

De Klipsch RP-440D SB, is een passieve driekanaals soundbar. Ieder kanaal, links, rechts en midden, heeft een 2.54cm titanium dome hoorntweeter. Het linker- en rechterkanaal hebben 9cm middentoon/woofers. Het centerkanaal heeft er twee. Het frequentiebereik loopt van 65 Hz tot 25 kHz (+/- 3 dB). De impedantie bedraagt acht Ohm per kanaal met een gevoeligheid van 92 dB. De soundbar kan een piekvermogen verdragen van 200 Watt, het RMS vermogen ligt op 50 Watt.

Klipsch rp-640d center luidspreker

Klipsch Reference Premiere Designer On-Wall: configuraties

Je kan de luidsprekers naar hartelust mixen en matchen. Zo kan je bijvoorbeeld een Klipsch RP-440D SB verder complementeren met twee Klipsch RP-140D als surroundkanalen. Drie Klipsch RP-640D als Links /Center/Rechts kanalen complementeren met twee De Klipsch RP-240D en ga zo maar door. Een killersysteem zou natuurlijk bestaan uit vijf RP-640D‘s aangevuld met een subwoofer.

 


Verkrijgbaar in onze shop!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *