Sinds 2003 maakt Primaluna buizenversterkers met een unieke constructie die nergens anders te vinden zijn. Onze technologieën brengen u dichter bij de muziek voor een prijs die u niet zult geloven. Niets anders komt in de buurt.

De drijvende kracht achter Primaluna is een van de meest slimme en kleurrijke figuren uit de high-end audio, Herman van den Dungen. Er wordt wel gezegd dat veel succesvolle, creatieve mensen ‘op het ritme van een andere drummer marcheren’, maar het is het vermogen om anderen je deuntje te laten horen en met je mee te doen marcheren die de meest talentvolle mensen onderscheidt. Van den Dungen is daar ongetwijfeld een van. Met de reputatie het beste talent voor zijn projecten te verzamelen, lanceerde de alom bekende, in Nederland geboren ondernemer in 1998 het zeer gewaardeerde AH! Njoe Tjoeb cd-speler krijgt lovende kritieken in Europa. Een jaar later, op zoek naar meer verkoop in de Verenigde Staten, smeedde hij een relatie met Kevin Deal. Als dynamische, high-end dealer met voldoende kapitaal om het product te importeren, bezat Deal ook een kenmerk dat Herman van onschatbare waarde vond: tientallen jaren ervaring in buizen en buizenversterkers met een grondige kennis van hun ups en downs in relatie tot de consument. De twee klikten meteen en deelden de filosofie om een ​​uitzonderlijk, betrouwbaar product tegen een geweldige prijs te leveren en een onvergelijkbare after-sales service te leveren.

Primaluna buizenversterker

Aanvankelijk wou Deal niet mee doen. Als grootste verkoper van buiscomponenten in de Verenigde Staten was hij goed op de hoogte van de valkuilen bij het vervaardigen van redelijk geprijsde uitrusting. Verder begreep hij de Amerikaanse markt in termen van verkoop en wat er nodig zou zijn om succesvol te zijn. Deze twee elementen versmolten tot één allesoverheersende overtuiging: het product zou buitengewoon betrouwbaar moeten zijn. Deal stemde ermee in om aan boord te klimmen, afhankelijk van de belofte van strikt toezicht op de productie en de opname van een auto-bias en andere zelfbeschermingsfuncties die de componenten niet alleen betrouwbaar maar ook gemakkelijk te gebruiken zouden maken.

PrimaLuna EVO 100 buizenversterker

Primaluna: een ander soort buizenversterker

Primaluna is een pionier op het gebied van talloze technologieën die buizenversterkers opnieuw definiëren. Van verhoogde betrouwbaarheid en levensduur van de buis tot ons unieke, kenmerkende geluid.

PrimaLuna-EVO-100-buizenversterker

U moet echt een Primaluna EVO 400 ervaren om het te geloven. Dit is een van ‘s werelds beste buizenversterkers, ongeacht de prijs.

JEFF DORGAY

TONE AUDIO


Primaluna KT88 buis voor buizenversterker

Primaluna: onvergelijkbare levensduur van de buis

Primaluna is ontstaan vanuit het idee om het onderhoud van buizen te elimineren. We doen dit door een echt en geavanceerd Adaptive AutoBias-systeem te gebruiken terwijl de buizen met minimale dissipatie (vermogen) werken en meer slag en bandbreedte geven door een superieur ontwerp van de uitgangstransformator.

Er is geen magie waardoor een fabrikant meer vermogen uit een buis kan halen. Het is eenvoudige wiskunde en iedere buizenversterker zou dezelfde formule moeten gebruiken.

Meer vermogen uit een buis halen kan je doen op twee manieren:

Hogere plaat- en schermspanning. Vraag de meeste fabrikanten om die specificatie, en ze zullen u vertellen dat het een handelsgeheim is, terwijl ze in werkelijkheid niet willen dat u de waarheid weet. Terwijl Primaluna 417 volt gebruikt, kunnen ze 575 of zelfs 625 volt gebruiken in een poging om meer vermogen uit de buis te persen. Zelfs als dit betekent dat de klant een groter risico loopt op kortsluiting met als gevolg grote schade aan de versterker. Het betekent ook dat de klant slechts één buistype kan gebruiken. Dat lijkt niet zo erg totdat je hoort over een nieuwe buis of merk op de markt en je kunt ze niet gebruiken omdat je je versterker in gevaar brengt.

Hoe de versterker is vooringenomen. Het wordt ook wel ‘inactieve stroom’ genoemd, omdat het in wezen hetzelfde is als het inactief instellen van een auto. Zie het als een motor met een rode lijn van 6500 RPM, en hoewel het het beste is om het stationaire 900 RPM in te stellen, stel je het in op 5500 RPM. Ja, hij staat onder de rode lijn, maar het lijdt geen twijfel dat de motor sneller verslijt of defect raakt. We stellen onze buizen heel gemakkelijk voor en we gebruiken onze exclusieve Adaptive AutoBias om de versterker onmiddellijk in een “veilige modus” te zetten in het onwaarschijnlijke geval van kortsluiting. Een rode LED geeft dan aan dat er een storing is.

Dit is wat er gaat gebeuren als je een buizenversterker koopt waarvan je weet dat hij buizen verslind. Je wilt geen ‘uren verspillen’ en je wordt zenuwachtig als je het hier en daar een of twee uur langer wilt laten. Sommige buizenversterkers hebben zelfs een urenteller ingebouwd! U maakt zich ook zorgen omdat u weet dat ze binnen 12 of 18 maanden moeten worden vervangen, maar hoe zit het met sonische degradatie die optreedt zelfs voordat ze versleten zijn? Je koopt dit om het te gebruiken, hopelijk elke dag. Kijk er niet naar terwijl het stil zit.

We gebruiken onze buizen met de minimaal mogelijke dissipatie per buis zonder in crossover-vervorming te gaan. Vergeet vervangingskosten, want dit zal zelden gebeuren. En als een van de uitgangsbuizen “ongelijk” verslijt in vergelijking met zijn collega’s, zal Adaptive AutoBias er hard aan werken om ervoor te zorgen dat u het nooit weet door suboptimale buizen op hun best te laten klinken. Het resultaat is dat klanten al tien jaar regelmatig gebruik hebben gemaakt van één set buizen!

Kunnen we het bewijzen? De meeste merken geven een levensduur van 2000-2500 uur op eindbuizen aan. Dit is een afbeelding van een buizenset die 24 uur per dag meer dan 5000 uur aan staat in een DiaLogue Premium eindversterker. Als we de metingen vergelijken na meer dan 5000 gebruiksuren, testen ze allemaal minstens 90% van wat ze nieuw hebben getest!


Primaluna transformer buizenversterker

Primaluna: als het om bas gaat, betekenen “Watts” niets

Het lijkt erop dat iedereen op zoek is naar een betere bas. Vooral als ze een buizenversterker vervangen die geen slam heeft, of een bas met een slechte definitie. Dus maken ze de fout om meer macht te kopen. Helaas betekent vermogen niets als het gaat om geluidskwaliteit, dynamiek en bass slam. Een versterker kan 200 watt per kanaal hebben, maar als hij geen uitgangstransformatoren heeft met voldoende bandbreedte, ontvangen de luidsprekers deze niet. Primaluna is een van de weinige fabrikanten ter wereld die onze stroom- en uitgangstransformatoren daadwerkelijk in eigen huis ontwerpt en windt.

De belangrijkste en duurste onderdelen van een buizenversterker zijn de uitgangstransformatoren. Bijna zonder uitzondering kopen fabrikanten “van de plank” vanwege gemak en lagere kosten. En ze zullen proberen geld te besparen door iets “goed genoeg” te krijgen. Primaluna is een van de weinige fabrikanten ter wereld die de stroom- en uitgangstransformatoren daadwerkelijk in eigen huis ontwerpt en opwindt. De engineering wordt uitgevoerd door twee topontwerpers, één in Nederland en één in de Verenigde Staten. Kosten noch moeite worden gespaard. Daarom zullen producten die twee keer zo duur zijn, nooit zo goed klinken als een Primaluna.

Wanneer u van ProLogue Classic geïntegreerd naar ProLogue Premium en vervolgens naar DiaLogue Premium gaat, is een van de dingen die u verbetert, grotere uitgangstransformatoren. Het vermogen blijft hetzelfde aangezien ze allemaal vier outputbuizen aansturen. Kracht, zoals we al zeiden, betekent niets. Als je onverzettelijke kracht nodig hebt, ga dan naar de ongelooflijke HP-modellen die het aantal outputbuizen verdubbelen.

Als je niet technisch bent, is het moeilijk om het idee los te laten dat je om de een of andere reden 100 watt nodig hebt. Dat aantal is zo gemakkelijk te begrijpen, en nieuwkomers zullen zich eraan vastklampen. Je doet jezelf echt pijn, want als je meer stroom van een buis vraagt, zal deze sneller verslijten of, erger nog, omdat je hogere spanningen gebruikt. We zouden het uitgangsvermogen van de versterkers gemakkelijk kunnen verdubbelen door simpelweg de spanning te verhogen. Maar je zou ons over 9 of 12 maanden haten.

De andere manier waarop je jezelf bezeert, is het kopen van een buizenversterker die je nu later moet verkopen, wat een gedoe is en geld kost, zoals deze meneer:

buizenversterkers point to point bedrading

Primaluna: Point to Point Wiring

U besteedt veel geld aan interconnects. Dus waarom gaat het signaal rechtstreeks van de RCA-aansluitingen of luidsprekeraansluitingen naar printplaten met koperen sporen die zo dun zijn dat je ze nauwelijks kunt zien? Wat is daar high-end aan?

Primaluna gebruikt Point-to-Point-bedrading op alle producten. Het hele signaalpad, inclusief weerstanden en condensatoren, wordt door een vakman zorgvuldig met de hand bedraad met dikke kabels.

PrimaLuna wordt gerund door gepassioneerde muziekliefhebbers. Toen we PrimaLuna in 2003 oprichtten, keken we terug naar de ‘Gouden Eeuw’ van audio en zagen we iets. Producten uit de jaren 60 zoals de Marantz 9-eindversterkers, 7C-voorversterker en alle andere die in waarde en verzamelbaarheid zijn gestegen, hebben iets gemeen: punt-naar-puntbedrading.

Tegenwoordig worden grote high-end audiobedrijven gerund door zakenmensen en accountants. Ze willen winstmarge, dus de meeste fabrikanten bezuinigen op kosten door contractfabrieken te gebruiken die buisvoeten, condensatoren en weerstanden rechtstreeks op PCB’s (printplaten) proppen. Deze onderdelen worden vervolgens machinaal in seconden gesoldeerd. Klanten kijken zelden naar de binnenkant om te zien waarom het zo’n enorm compromis is.

Elke keer dat u buizen in en uit stopcontacten haalt, buigt u de printplaat. PCB’s gaan in de loop van de tijd achteruit door de intense hitte van de buisvoeten die erop zijn gemonteerd. Ze barsten, vereisen een operatie om ‘jumpers’ over beschadigde kopersporen te maken en ondergaan uiteindelijk een onwaardige dood op Marktplaats.

Primaluna maakt gebruik van keramische buisvoeten die zijn bevestigd aan geventileerde stalen platen die aan het chassis zijn vastgeschroefd. Het volledige signaalpad, inclusief weerstanden en condensatoren, wordt nauwgezet met de hand bedraad met dikke kabels door vakmensen. In de DiaLogue Premium-modellen gebruiken we zelfs Zwitserse verzilverde zuurstofvrije koperen kabel met een Teflon-diëlektricum in het hele signaalpad. Het resultaat is een product dat geweldig klinkt en tientallen jaren meegaat.


buizenversterker adaptive auto bias

Primaluna: Adaptive AutoBias™

Adaptive AutoBias van Primaluna is een slimme technologie die gebruik maakt van een reeks sensoren om buizen te bewaken en naadloos in realtime aanpassingen uit te voeren. Adaptive AutoBias is volledig passief en NIET in het signaalpad. Het resultaat is weinig tot geen onderhoud, een lange levensduur van de buis en de laagst mogelijke vervorming voor een verbluffend geluid.

Tot nu toe waren er twee manieren om buizen te biassen

“Cathode Bias” wordt vaak gebruikt, is goedkoop te maken en wordt vaak aangetroffen in gitaarversterkers. Maar is ook te vinden in high-end audioversterkers van 20000 EUR. Dit is wat de meeste bedrijven “Auto Bias” noemen, wat ze KUNNEN, maar ze vertellen je niet het hele verhaal. In feite zullen ze je niet eens vertellen dat het kathode-bias is, tenzij je het specifiek vraagt.

Cathode Bias werkt – maar tegen een hoge kost.

Dit is de waarheid. Een versterker die 70 watt heeft wanneer u “Adjustable Bias” gebruikt, geeft u normaal gesproken 40 watt kathodevoorspanning. Het meeste vermogen vloeit in warmte weg via een enorme weerstand.

De meeste kathode-biasversterkers laten de buizen erg hard lopen. Echt moeilijk. Ze hebben het nodig om de kracht eruit te persen. Dat betekent een korte levensduur van de buizen. Ze zullen tegen je zeggen dat ze de buizen “Binnen de maximale grenzen” voor die buis gebruiken. Dit is hetzelfde als zeggen dat uw auto gewoonlijk stationair draait op 900 RPM, de rode lijn is 6500 RPM, dus het is oké om het stationair toerental in te stellen op 5500 RPM. Het staat onder de rode lijn, maar zou je het doen? Wat zou er gebeuren met de brandstofkosten (levensduur van de buis) en motorstoring als iemand dat zou doen?


buizen voor buizenverterkers

Primaluna: elk type buis!

Vraag een kenner wat de meest muzikale outputbuis is en de EL34 zal zeker vernoemd worden. Andere fabrikanten van versterkers zouden het graag gebruiken. Alleen Primaluna, door middel van zijn gepatenteerde uitgangstransformatorontwerp, kan u EL34 midrange schoonheid geven met top-end die voor altijd aanhoudt. En, basexcursie met zoveel slam, onze versterkers worden gebruikt om subwoofers van stroom te voorzien.

Elk systeem is echter anders. Wat als u een luidspreker met bas koopt die de kamer overbelast? Nu, dat is te donker? Of te fel? Wat als je gewoon plezier wilt hebben met het uitproberen van de verschillende kleuren geluid uit een enorm pallet aan buizen? Met producten van andere fabrikanten zit je vast. Hoe ga je je geluid afstemmen? Verschillende kabels kopen ?!

Met Primaluna kunt u kiezen. Ga ervoor. 6L6G, 6L6GC, 7581A, EL34, EL37, 6550, KT66, KT77, KT88, KT90, KT120 (de EVO 100 is niet KT150-compatibel). Een toekomstbestendig ontwerp, Primaluna is compatibel met NIEUWE buistypes waar vandaag nog niet aan gedacht is!

Primaluna video: waarop letten?

Zorg ervoor dat uw volgende aankoop een goede is, misschien wel uw laatste.

Primaluna-buizenversterkers-Mediaelectronics

Primaluna bij Mediaelectronics

Wij nemen graag de moeite en de tijd om u onder te dompelen in het magische geluid van de Primaluna buizenversterkers. Alle Primaluna modellen kunnen op afspraak gedemonstreerd worden.


    Mike-Van-Berghen-zaakvoerder-mediaelectronics

    Mike Van Berghen

    Gepassioneerd zaakvoerder

    Reeds meer dan dertig jaar ben ik als zaakvoerder gepassioneerd door alles wat met audio en video te maken heeft. Doorheen de jaren heb ik heel wat know how opgedaan dewelke ik heel graag deel met mijn klanten.