Alle 4 resultaten

Muziekserver? Wij zijn gepassioneerd Sotm dealer. Heeft u vragen, wilt u een set samenstellen of wilt u een persoonlijke offerte, neem dan vrijblijvend contact met ons op!


Over CD-spelers valt niet veel te vertellen. Open de lade. Plaats een schijf. Sluit de lade. Daar ga je. Sommige zijn beter dan andere op het gebied van aanraakgevoeligheid of leesbaarheid van het display, maar in werkelijkheid hebben we het niet over drastische variatie. Vooral met geavanceerde apparaten die allemaal op deze aspecten indrukwekkend zouden moeten zijn. Draaitafels? Ja, er zijn veel bewegende delen (letterlijk), die gebruikers naar een bepaald model zou kunnen trekken over de concurrentie. Toch blijven de basics hetzelfde, tenzij we het hebben over een radicaal ander ontwerp van draaitafel. We beoordelen uiteindelijk meer op geluid dan op wat dan ook.

Muziekservers (en alle soorten streamers en bestandsspelers) laten veel meer ruimte over voor interfacevariatie. Sommige hebben knoppen op het voorpaneel, terwijl velen alleen afhankelijk zijn van apps die via Apple of Android worden uitgevoerd. Soms krijgen we zelfs een browser-gebaseerde interface die de muziekserver toegankelijk maakt via elk netwerkapparaat. In elk geval zijn er talloze benaderingen, en dus ook veel kans om de mist in te gaan. De hardware is nog steeds van cruciaal belang, maar er is meer om te overwegen – een apparaat klinkt misschien geweldig maar biedt een zeer slechte gebruikerservaring. Of misschien beschikt het toestel over een geweldige app die leuk is om mee te werken, maar slechts middelmatig geluid biedt.

Korea’s SOtM, een belangrijke speler in dit segment, streeft naar hoge cijfers in beide categorieën. En ik zou zeggen dat ze de neiging hebben om te slagen. Hoewel SOtM misschien niet echt een begrip is, worden hun interne USB-uitvoerkaarten zeer hoog aangeschreven, omdat ze als basis voor veel andere apparaten worden gebruikt. Je vindt ze in diverse commerciële producten. Ook worden ze ingezet door mensen die gewoon hun desktop computer willen veranderen in een respectabele muziek bron. Ja, SOtM kent zeker USB.

SOtM kent ook andere dingen. Muziekservers! Speciale muziekserver die ernaar streven te concurreren met apparaten zoals die van Aurender en Lumin. Hun doel is om enorm hoogwaardige weergave te bieden met elk formaat dat je je maar kunt voorstellen, met nauwgezette aandacht voor de kleinste ontwerpaspecten. Ik weet het…. klinkt als een marketing hyperbool. Terwijl veel merken nog maar recent over dergelijke details praten, is SOtM bezig met het maken van dingen als rimpel- en RF-ruisfilters voor SATA-harde schijven. Ze vinden dat elk klein detail belangrijk is. En ze hopen dat je het daarmee eens bent.

→ Meer lezen

Permanent in demo!

AUDIO & HIFI

Onkyo NS-6170

699,00
Permanent in demo!