Klipsch The One en Klipsch The Three

Klipsch The One en Klipsch The Three nader bekeken


We hebben onlangs de nieuwe Klipsch The One en Klipsch The Three getest. De luidsprekers beschikken onder andere over Bluetooth en Wi-Fi en zijn de nieuwste toevoegingen aan de Heritage reeks van de Amerikaanse fabrikant. De compacte, draagbare Bluetooth speaker The One en de over WiFi-beschikkende grotere broer The Three zijn geinspireerd op het design van de befaamde Klipschorn luidsprekers.

Klipsch The One en Klipsch The Three

Klipsch The One:

De Klipsch The One luidspreker is uitgerust met een Bluetooth 4.0-ontvanger en een lijningang om draadloos muziek af te spelen (audio-bestanden, online radioprogramma’s, Deezer, Spotify, enz). De bediening gebeurt feilloos met een smartphone, tablet of laptop. Volgens de fabrikant gaat de geïntegreerde batterij 8 uur mee.

Klipsch The One en Klipsch The Three

Klipsch heeft deze kleine luidspreker uitgerust met twee van eigen makelij full range drivers van 2,25 ” samen met een 4.5″ woofer en twee passieve membranen van gelijke afmetingen. Ter verduidelijking, de twee passieve membranen die langs de zijkanten van de luidspreker zijn geïnstalleerd, fungeren als resonatoren die de bassen versterken tot ongeveer 56 Hz. De versterker levert 30 watt RMS en kan omgaan met pieken tot 50 Watt. Laat u niet misleiden door het geringe wattage want de Klipsch The One kan een maximaal geluidsniveau van 103 dB produceren (gemeten op een afstand van 1 m), en dit van over het frequentiebereik van 56 Hz tot 20 KHz. Voor een luidspreker van slechts 32 cm breed, 15 cm hoog en 13 cm diep, is het vermogen om dergelijke volle bassen te reproduceren buitengewoon.

Klipsch The One en Klipsch The Three

De behuizing die haar design te danken heeft aan de Klipsch Heritage reeks bestaat uit MDF en de onderste en bovenste panelen zijn gemaakt van massief hout. De overige vier panelen zijn bedekt met een zwarte luidsprekerdoek. Een koperkleurige plaat met twee potentiometers voor bron selectie, volumeregeling en een schakelaar zijn ingewerkt in het bovenpaneel van de luidspreker.

Klipsch The One en Klipsch The Three

Klipsch The Three:

De over WiFi beschikkende Klipsch The Three luidspreker geniet van hetzelfde design als zijn kleine broertje maar beschikt buiten de draadloze Bluetooth-ontvanger ook nog eens over een WiFi-controller, een phono-voorversterker (voor aansluiting op een platenspeler met MM-element) en een USB DAC voor gamakkelijke muziekoverdracht via computer of laptop. De Klipsch The Three beschikt niet over een batterij en is daarom uitsluitend bedoeld voor huishoudelijk gebruik. The Three is uitgerust met de DTS Play-Fi multiroom streaming-technologie, een smartphone of tablet met de Klipsch stream app voor iOS / Android kan dus worden gebruikt om audiobestanden en online muziek streaming diensten te beluisteren. Amazon Music, Deezer, Tidal, Spotify en online radio zenders kunnen dus direct worden benaderd.

Klipsch The One en Klipsch The Three

De grotere Klipsch The Three integreert twee 2.25 “full range drivers, een 5,25” woofer en twee passieve membranen van gelijke afmetingen. De versterker levert 60 watt RMS of 80 watt piek waardoor een geluidsniveau van 106 dB (tweemaal zo intens als de Klipsch The One) word bereikt. Het uitgebreider frequentiebereik in het laag van 45 Hz is phenominaal voor een luidspreker van deze geringe omvang. De constuctiematerialen en opbouw zijn dezelfde als bij The One met uitzondering van een breder aansluitpaneel aan de achterkant.

Klipsch The One en Klipsch The Three

Klipsch The One: luisterindruk

Hoorngeladen tweeters behoren niet tot het portfolio van deze compacte modellen maar Klipsch heeft The One luidspreker uitgerust met met een aantal volkomen ernstig, zeer goed gefilterde drivers. Het geluid met zijn hoge energiegehalte leek een anomalie voor een luidspreker van deze omvang. Zijn sonisch profiel combineert een robuste en mooi gearticuleerde bass met vlotte en goed gedefineerde midden en hoge tonen. De Klipsch The One is een klapper van een luidspreker die meer punch brengt dan de competitie.

Klipsch The Three: luisterindruk

De aangeboren charme van de Klipsch The Three is moeilijk te weerstaan. Deze luidspreker zorgt voor kristalheldere hoge midden en hoge tonen en een opmerkelijk diepe bas die sommige voerstaande luidsprekers behoorlijk doen blozen. Ja, je leest het goed, de basweergave van deze kleine jongen is werkelijk adembenemend. Hij gaat zo diep, met een zekere autoriteit en word nooit wollig. De hoge tonen komen dan weer verder naar voren dan bij The One. De luisterervaring is heerlijk uitgebreid met extra karakter en breedte. We kunnen over niets klagen, deze luidspreker zorgt voor eindeloze uren van luisterplezier. Doormiddel van de Klipsch app kan je twee klipsch The Three’s aan mekaar koppelen, zo word de akoestische output nogmaals versterkt en beschik je over een volwaardige stereo setup. Slim bedacht!

Klipsch The One en Klipsch The Three

Klipsch The One & Klipsch The Three: conclusie

We waren enorm onder de indruk van de Klipsch The One en Klipsch The Three, zeker met name The Three, de bijna eindeloze aansluitingsmogelijkheden, het prachtige volle en drukvolle geluid gekoppeld aan een intuitieve bediening plus het feit dat je bij de competitie minstens het dubbele moet neertellen voor zulke prestaties maken van de Three een echt hebbeding.

 


Verkrijgbaar in onze shop!


 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *