klipsch RSB-14 soundbar

De Klipsch RSB-14 nader bekeken


De Klipsch RSB-14 is de allernieuwste soundbar van de Amerikaanse fabrikant Klipsch. De soundbar is voorzien van een draadloze controller en is compatibel met het multiroom audio systeem STREAM van Klipsch.

IMG-20161204-WA0001
Foto van de Klipsch RSB-14 bij een Nederlandse mediaelectronics klant

De Klipsch RSB-14 wordt geleverd met een draadloze subwoofer en is bedoeld om de goedkope ingebouwde luidsprekers van je TV te vervangen door een volwaardig geluidssysteem met plug and play functionaliteit. Alles is ingebouwd in de soundbar, een bijkomende receiver / versterker is bijgevolg niet nodig. De soundbar beschikt over HDMI 2.0 HDCP 2.2 en 4K UHD, een optische ingang en een stereo mini-jack ingang, tevens beschikt de RSB-14 over een bluetooth draadloze controller voor het ontvangen en verspreiden van muziek via je smartphone, tablet of computer.

klipsch rsb-14 achterkantDe Klipsch RSB-14 soundbar is uitgerust met een subwoofer van 20cm diameter voor de productie van diepe bassen en communiceert draadloos, wat de plaatsing enorm vergemakkelijkt. Verder is de soundbar uitgerust met een 19 mm tweeter en twee midrange composietmembraandrivers van 6 cm voor elk kanaal. De ingebouwde versterker levert 135 watt bij continubedrijf met pieken tot 200 Watt en een geluidsdruk gemeten bij 110 dB op 1 meter van de luidspreker.

klipsch rsb-14 afstandsbediening

Een virtuele surround-modus zorgt voor een gevoel van immersie en de dialoog enhancement mode verbeterd de frequenties van stemmen. De nachtmodus comprimeert het dynamische bereik om van filmgeluid te genieten zonder andere mensen te storen.
De Klipsch RSB-14 heeft uitsparingen aan de achterzijde voor eenvoudige wandmontage. Met drie ingangen en een HDMI 2.0 compatible 4K UHD (HDCP 2.2), een optische ingang en een mini-jack audio-ingang is de connectiviteit divers genoeg voor de meerderheid van de huidige toepassingen.
Zo kan de soundbar makkelijk tussen een Blu-ray-speler of UHD Blu-ray-speler, een multimedia netwerk-speler, HD-video game console, Cd speler enz worden aangesloten.

klipsch rsb-14

De Klipsch RSB-14 maakt gebruik van Bluetooth-transmissie technologie om draadloos muziek uit te zenden vanaf een compatibel apparaat. Een smartphone, tablet of een audiofiele computer speler kan dus worden ingezet om de soundbar van muziek te voorzien, zowel nummers opgenomen in het geheugen van het apparaat als internet radio, online diensten zoals Deezer, Qobuz, Spotify… of soundtracks van games en video’s.

De apt-X-compatibiliteit maakt het mogelijk om te genieten van een superieure geluidskwaliteit die vergelijkbaar is met CD kwaliteit.

klipsch rsb-14 with subwoofer-2

De soundbar is compatibel met multiroom DTS Play-Fi technologie, beschikt ook over een WiFi-netwerk controller en kan zo toetreden tot de gelederen van multiroom Klipsch Audio stream producten, die het mogelijk maakt om door heel het huis overal dezelfde muziek te spelen of verschillende muziekbronnen in verschillende kamers. Alle compatibele Klipsch stream multiroom audio-apparaten kunnen eenvoudig worden aangesloten via de gratis Android en ios app.

klipsch rsb-14 with klipsch rw-1

De strafste feature van de Klipsch RSB-14 vind ik persoonlijk het feit dat de soundbar kan worden aangevuld met twee draadloze Klipsch RW-1‘s geconfigureerd als surround luidsprekers.

Samengevat, de Klipsch RSB-14 is niet zomaar een soundbar om enkel het TV geluid mee op te pimpen, doormiddel van een app maakt hij ook deel uit van een multi-room geluidssysteem en doormiddel van toevoeging van twee klipsch RW-1 maak je van de klipsch RSB-14 een volwaardig surround thuisbioscoop systeem.

 


Verkrijgbaar in onze shop!


Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *